Basisboek Logistiek 3de druk 2021

Basisboek Logistiek 3de druk 2021

Samenvatting

  • De ideale kennismaking met het vakgebied voor opleidingen waar logistiek geen hoofdvak is
  • Sterke koppeling met de beroepspraktijk
  • Compact en toegankelijk, met een heldere structuur

Specificaties

ISBN 13 9789001749972
Trefwoorden logistiek
Bindwijze Gebonden
Aantal pagina's 220
Uitgever Noordhoff
Druk 3
Verschijningsdatum 25-03-2021
Hoofdrubriek Inkoop en logistiek

Basisboek logistiek geldt als dé inleiding in de logistiek. Het biedt zowel een kennismaking als een overzicht voor studenten en professionals met een geringe logistieke kennis. In dit toegankelijke basisboek staat de klant centraal in het logistieke proces.

In zeven hoofdstukken leert de student welke activiteiten er moeten plaatsvinden om te zorgen dat klanten het bestelde product of de aangevraagde dienst daadwerkelijk ontvangen. Wie doet wat, waarom, hoe en wanneer? Die vragen staan centraal.

Het laatste hoofdstuk reikt de bouwstenen aan voor een ondernemingsplan. Door de uitgebreide praktijkvoorbeelden, de vele oefenvragen en het aanvullende materiaal op de website biedt het boek een hoog studierendement.

De voornaamste wijziging in deze nieuwe, derde editie is de toevoeging van een compleet hoofdstuk over e-commerce. Verder zijn alle openingscasussen en voorbeelden geactualiseerd.

Basisboek logistiek is geschikt voor onder meer de opleidingen Commerciële Economie, Finance & Control, Ondernemerschap en Retail Management, Accountancy en Facility Management. Het boek kan ingezet worden vanaf de propedeuse. Daarnaast kan het boek worden gebruikt in het bedrijfsleven; het is met name geschikt voor het midden- en kleinbedrijf.

Studenten vinden in de ondersteunende online omgeving toetsvragen, antwoorden, tussenvragen en weblinks. Voor docenten staan er opdrachten, casussen en collegesheets.

Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van de website. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten en daarnaast een set unieke vragen voor de docent: ideaal voor een tentamen! Toetsen kunnen worden geëxporteerd naar diverse formats.

Inhoudsopgave:

Hoofdstuk 1    Marktgestuurde logistiek
Hoofdstuk 2    Logistiek en e-commerce
Hoofdstuk 3    Logistiek en inkoop
Hoofdstuk 4    Logistiek en voorraad
Hoofdstuk 5    Logistiek en productie
Hoofdstuk 6    Logistiek en distributie
Hoofdstuk 7    Logistiek en hergebruik         
Hoofdstuk 8     Ondernemingplan en logistiek